Wie zijn we?

Interkerkelijk
Het Groot Nederlands Jongerenkoor is een interkerkelijk koor. De leden zijn voornamelijk afkomstig uit alle reformatorische kerken. Op dit moment hebben wij ongeveer 94 koorleden.

Respect en begrip
Iedereen is welkom en bestuur en dirigent vinden het uitermate belangrijk dat iedereen respect en begrip voor elkaar het uitgangspunt is in de omgang met elkaar. Uiteraard dient Christus centraal te staan in het denken en doen binnen het koor. In afhankelijkheid van Hem worden de repetities en concerten georganiseerd.

Ontspanning en ontmoeting
Uiteraard moet er tijdens de repetities hard gewerkt worden! Maar wij vinden het ook heel belangrijk dat de onderlinge ontmoeting niet vergeten wordt.

Goede doelen
Het bestuur van Het Groot Nederlands Jongerenkoor heeft tot doel bijzondere concerten te organiseren die toegankelijk zijn voor een groot publiek. Alle concerten hebben tot doel om mensen uit verschillende kerken bij elkaar te brengen en bijna alle concerten gaan dan ook altijd gepaard met een (korte) meditatie van een boeiende spreker. Door het zoeken van sponsors en het vragen van toegang worden de kosten gedekt. De volledige winst gaat altijd naar een goed doel dat met kinderen te maken heeft.

Professioneel
De concerten die het koor organiseerd moeten altijd bijzonder zijn en daarom wordt er erg veel tijd besteed aan het zoeken naar mooie muziekstukken en een passend thema voor de avond. Concerten van Stichting OneDay kenmerken zich doordat een meditatief moment in het concert een vast onderdeel is, de locaties bijzonder zijn en de muziekstukken net even 'anders'. Dirigent Harm Hoeve is een perfectionist die geen genoegen neemt met “half” werk. Het is dan ook een genoegen om te luisteren naar een optreden van een concert van dit koor.

Leeftijd
Oorspronkelijk was het koor opgericht voor koorleden tussen de 17 en 45 jaar. We vinden jongeren dan ook een rekbaar begrip. Onze huidige koorleden bestaan uit 20-ers, 30-ers en 40-ers. Omdat we deze mix wel mooi vinden en onze koorleden van 45+ ook lief hebben, hebben we de maximale leeftijd losgelaten.

Klik op de foto voor een vergroting